//eya Rusydia
The Princess



Link Diary About

ANNYEONGHASEYO!!!Assalamualaikum, welcome to my blog. I'm Leya. Please be nice here :)








Jom CBOX


My Favourite Songs


My Tweet


Follow Leya Taw!!!


Credits By


This blue grey templates made by Ogiey Junior. The photogenic pictures taken at WeHeartit. Thanks to Ogiey for the cursor freebies. I am proud to use Colour Code to

Header by Nurul Atiqah.




*UTUHNYA PERSAHABATAN DI ALAM MAYA* (PART 1)


 

Orang alam maya terdedah kepada penipuan, xkiralah dari segi apa pun, dunia siber ini terlalu mudah seseorang ditipu dan menipu. Namun, bagi aku, aku tidak merasa sebegitu, sebalik sekiranya kita ikhlas, jujur insyaALLAH kita tidak akan mudah di tipu. Kewujudan laman sosial seperti FACEBOOK, TWITER, BLOG, YM, TAGGED, ASK FM atau sebagainya, sebenarnya menghubungkan suatu hubungan yang sudah lama terpisah, atau mencari kenalan baru. :)

Tingkatan 6, xsemua orang merasai pengalaman yang paling manis dalam hidup. Menjadi pelajar Tingkatan 6 sangat-sangat menyeronokkan, malah bukan itu sahaja kenalan dari seluruh negara sangat berguna tatkala berkongsi cerita, pengalaman mahupun ilmu yang ditimba :)

Bermula dalam group FACEBOOK satu kumpulan yang di cipta yang di beri nama “KOMUNITI TINGKATAN 6 SELANGOR” yang menghubung semua pelajar tingkatan 6 seluruh negeri Selangor. Pelbagai ragam dan kenalan manusia kita kenali. Namun di awal tahun 2012, bermulah tubuh satu kumpulan yang mengumpulkan kenalan yang boleh dikatakan “Satu Kepala” :)

“KAKI MEREPEK” permulaan nama yang diberi, malah admin #seorang perempuan seorang yang peka dan memahami. Namun, kami diberi mandat untuk mengubah nama kumpulan menjadi “GENG KAKI MEREPEK” malah admin pula bertukar tangan #dua orang hero Malaya :p

Disini aku ingin bercerita serba sedikit mengenai ahli-ahli “GENG KAKI MEREPEK” yang sangat rapat, akrab, mudah mesra dan yang paling penting mereka semua ni “GILA-GILA” dan “sporting” habis laaa!!! Walaupun kami hanya rapat di alam maya dan  belum pernah lagi untuk berkumpul semuanya, tetapi persahabatan kami diibaratkan sudah mengenali bertahun lama nya :)

 
Kita start dengan geng BOBOI dulu ea??? even agak simple tapi kalau nak kenal, boleh add diorang :) Geng BOBOI ni agak ramai lebih kurang 19 orang, diorang ni semuanya satu kepala. Kadang tu masuk air jugak lah, nak-nak lagi bila ada yang post bicara soal kahwin, pantang!!! Ok, kalau korang semua nak taw ha, nilah JEJAKA – JEJAKA HERO MALAYA. Kawan dengan diorang ni sangat-sangat best, semuanya satu kepala, gila-gila habis punya lah. Lagipun dioarang ni memang sporting habis. Bila ada someone yang post dalam group ada je story diorang nak bincangkan hahaha :D Lagi pulak diorang ni semua nya baik, bukan itu sahaja, handsome, pandai, bergaya,  malah diorang semua ni  boleh dikatakan CALON – CALON SUAMI yang baik hihihi :) Hahaha jomlah kita tengok serba sedikit tentang diorang :)

*note- gambar, nama penuh, nama timangan :p umur, birthday,  asal, FACEBOOK, pandangan Leya  mengenai mereka yang mesra dlm alam maya ni #tengok depan mata belum taw lagi sebab xpernah jumpe pun ^_^


~MUHAMMAD AMIRUL HAKIMI BIN AZMAN
~ayahanda/miyoi
~22 Tahun
~25.1.1991
~Seksyen 16, Shah Alam
~seorang yang caring, leader yang terbaik, layak menjadi seorang pemimpin yang sangat bertanggungjawab :)



~MUHAMMAD AKMAL AFIQ BIN ISMAIL
~akmal/barney purple
~ 21 Tahun
~18.10.1992
~Sungai Besar
~seorang yang sangat ceria, happy go lucky, selalu kene buli dgn geng GKM :p



~MOH ADAM BIN DAHLAN
~adam
~21 Tahun
~14.5.1992
~Petaling Jaya
~seorang yang haapy go luck, mudah mesra, baik hati :)


~AHMAD HUSNA BIN MOHAMAD
~ahmad
~21 Tahun
~19.3.1992
 ~Klang
~seorang yang baik dan mudah mesra, sangat sopan dan happy go lucky :)



 ~ALIFF ALWAN BIN MUSTAFA
~alep nino
~21 Tahun
~14.12.1992
~Padang Jawa,Shah Alam
~seorang yang ceria, happy go lucky, baik hati, sopan je :)



~MUHAMMAD ANUAR MAULA MUSTAPA
~nuar
~21 Tahun
~16.10.1992
~Hulu Selangor
~seorang yang mesra, mungkin luaran nampak pendiam kadang happy go lucky jugak, mudah disenangi :)




 ~MOHAMAD ARIF FAISAL BIN MOHD NAPIAH
~faisal
~21 Tahun
~5.11.1992
~Kuala Kubu Bharu
~seorang yang berjiwa kental, bersemangat, usahawan muda, yang paling best penggemar kaki LIKE :p



 ~MUHD ASHIM BIN
~ashim
~21 Tahun
~
~Kuala Lumpur
~seorang yang pendiam, mesra juga, kadang tu happy go lucky :)



 ~MUHAMMAD EKHSAN BIN OTHMAN
~ekhsan/meo
~21 Tahun
~2.8.1992
~Hulu Selangor
~seorang yang ceria, happy go lucky, mudah mesra :)



 ~M.ROSHAFIZAL HELMI BIN ROSLAN
~along/fizal
~21 Tahun
~14.6.1992
~Seksyen 16, Shah Alam
~seorang yang sangat gemar dalam bidang fotografi, otak gila-gila, senang berkawan :)



 ~MOHD HAFIS BIN MOHD HASNI
~hafis
~21 Tahun
~14.8.1992
~Kuala Kubu Bharu
~seorang yang baik, agak pemalu tapi happy go lucky, berpendirian :)



 ~MUHD HAMZAH BIN
~amjah
~21 Tahun
~1.8.1992
~Klang
~seorang yang sangat gemar bermain game komputer, berfikiran jauh, sangat teliti, berpendirian :)



 ~MOHAMAD KAMARUL AKMAL BIN ROSLI
~kamarul
~21 Tahun
~17.6.1992
~Seri Kembangan
~seorang yang ceria, happy go lucky, mudah mesra, gila-gila juga :)



 ~MUHAMMAD KHAIRUDDIN BIN MOHD AZWAN
~khai
~21 Tahun
~16.6.1992
~Batang Berjuntai
~seorang yang mesra, suka kacau orang, gila- gila juga, happy go lucky :)



~MOHAMMAD ZULFAQQAR BIN KHAIRUL ANUAR
~kaka kiki
~21 Tahun
~23.7.1992
~Sabak Bernam
~seorang tegas dan berpendirian, kadang gila- gila jugak, yang pasti baik dan mudah mesra :)



 ~SYEIKH MUHAMMAD AKMAL BIN ABD RAZAK
~mamal
~21 Tahun
~9.11.1992
~Sabak Bernam
~seorang yang sporting habis, gila- gila sikit, kuat berangan :p



 ~ABDUL MUIZ BIN MIOR AHMAD 
~muiz mumui
~21 Tahun
~20.2.1992
~Kajang
~seorang yang sangat suka kan bidang ketenteraan, fighting, kaki game striker :p



~KHAIRUL NAIM BIN MOHD SHAARI
~naim
~21 Tahun
~7.5.1992
~Kuala Kubu Bharu
~seorang yang mudah mesra, happy go lucky, kadang satu kepala jugak dengan kawan2 yang lain :p



~MUHAMMAD ALIF LUTFI BIN ABD. RAHMAN
~alif
~21 Tahun
~3.6.1992
~Seri Kembangan
~seorang yang baik, sangat mesra, happy go lucky, tapi kadang tu gila- gila jugak :)


Macam mana??? HANDSOME kan hehehe :D tapi yang pastinya bagi aku inilah SAHABAT aku temui. Jika kita mengenali sesorang itu pastinya kita tahu mana yang boleh dibuat LAWAN mahupun KAWAN ^_^


Ha, nanti aku story geng GEGIRL a.k.a GADIS – GADIS MELAYU TERAKHIR okey??? Jumpa lagi ^_^



0 comment(s)